Polityka prywatności

zakres

Dzięki niniejszej polityce prywatności użytkownicy otrzymują informacje na temat rodzaju, zakresu i celu zbierania i wykorzystywania ich danych przez odpowiedzialnego dostawcę, który je gromadzi i wykorzystuje.

Ramy prawne dla ochrony danych osobowych określa ustawa federalna o ochronie danych osobowych (BDSG) oraz ustawa o mediach mediach (TMG).

Gromadzenie informacji ogólnych

Przy każdym dostępie do tej oferty informacje są automatycznie zbierane przez nas lub dostawcę przestrzeni internetowej. Informacje te, znane również jako pliki dziennika serwera, mają charakter ogólny i nie pozwalają na wyciąganie jakichkolwiek wniosków na temat Twojej osoby.

Informacje te są gromadzone między innymi: Nazwa strony internetowej, plik, data, objętość danych, wersja przeglądarki internetowej i przeglądarki internetowej, system operacyjny, nazwa domeny dostawcy Internetu, tzw. adres URL odsyłacza (strona, z której uzyskano dostęp do naszej strony internetowej) oraz adres IP.

Bez tych danych nie byłoby technicznie możliwe dostarczenie i wyświetlenie zawartości strony internetowej. W związku z tym gromadzenie danych jest absolutnie konieczne. Ponadto wykorzystujemy informacje anonimowe do celów statystycznych. Pomagają nam one zoptymalizować naszą ofertę i technologię. Zastrzegamy sobie również prawo do późniejszego sprawdzenia plików dziennika w przypadku podejrzenia o nielegalne korzystanie z naszych usług.

formularz kontaktowy

Jeśli kontaktujesz się z nami za pośrednictwem formularza online lub poczty elektronicznej, przechowujemy podane przez Ciebie informacje w celu udzielenia odpowiedzi na Twoje zapytanie i zadawania ewentualnych pytań uzupełniających.

Cookies

Ta strona używa tzw. plików cookie. Są to pliki tekstowe, które są przechowywane na komputerze przez serwer. Zawierają one informacje o przeglądarce, adresie IP, systemie operacyjnym i połączeniu z Internetem. Nie przekazujemy tych danych osobom trzecim ani nie łączymy ich z danymi osobowymi bez ich zgody.

Ciasteczka spełniają dwa główne zadania. Pomagają nam one ułatwić Państwu poruszanie się po naszej stronie internetowej i umożliwiają poprawne wyświetlanie strony internetowej. Nie są one wykorzystywane do wprowadzania wirusów lub uruchamiania programów.

Użytkownicy mają możliwość dostępu do naszej strony internetowej bez plików cookie. W tym celu należy zmienić odpowiednie ustawienia w przeglądarce. Prosimy o podanie informacji na temat funkcji pomocy przeglądarki, w jaki sposób dezaktywowane są pliki cookie. Pragniemy jednak zwrócić uwagę, że może to niekorzystnie wpłynąć na niektóre funkcje tej strony internetowej i ograniczyć jej komfort użytkownika. Strony
http://www.aboutads.info/choices/ (USA) oraz http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/ (Europa) pozwalają na zarządzanie plikami cookie reklam online.

Twoje prawa do informacji, sprostowania, zablokowania, usunięcia i wniesienia sprzeciwu.

Mają Państwo prawo, na żądanie i nieodpłatnie, zażądać informacji na temat przechowywanych przez nas danych osobowych i/lub zażądać poprawienia, zablokowania lub usunięcia. Wyjątki: Dotyczy to zapisywania danych wymaganych do zakończenia działalności gospodarczej lub danych podlegających ustawowemu obowiązkowi przechowywania.

W tym celu prosimy o kontakt z naszym inspektorem ochrony danych osobowych (dane kontaktowe: na końcu deklaracji o ochronie danych osobowych).

Aby w każdej chwili móc rozważyć blok danych, konieczne jest przechowywanie danych w pliku blokowym do celów kontrolnych. Jeśli nie ma prawnego obowiązku archiwizacji, można również zażądać usunięcia danych. W przeciwnym razie, jeśli sobie tego życzysz, zablokujemy dane.

Zmiany w naszej polityce prywatności

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w dowolnym momencie w celu zapewnienia, że nasze oświadczenie o ochronie danych osobowych jest zawsze zgodne z obowiązującymi wymogami prawnymi. Ma to również zastosowanie w przypadku, gdy deklaracja o ochronie danych musi zostać dostosowana ze względu na nowe lub zmienione usługi, na przykład nowe usługi. Nowa deklaracja o ochronie danych osobowych wejdzie w życie przy kolejnej wizycie na naszej stronie internetowej.

Dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych

datenschutz(at)md-inet.de

Powiązania partnerskie

md-inet FeliGames Animation Arts Tankfight

 Ta strona korzysta z plików cookie. Informacje na temat ochrony danych


© copyright 2019 md-inet